KOZMETIČNI SALON RAZVAJANJA - pedikura


Pedikura v Salonu razvajanja.
Kaj je pedikura?
Pedikura vključuje oblikovanje in rezanje nohtov, potisk povrhnjice in odstranjevanje odvečne kože na nogah. Kot stranka, je pedikuro za vas, čisti užitek in obenem zdravljenje. Pedikura je potrebna, ker stojimo na naših nogeh bolj kot karkoli drugega na svetu, in je pritisk na naše noge ogromen glede na kako visoke pete imamo. S tem odstranjevanjem odvečne kože, namakanjem nog ter masažo stopal se potem res počutimo kot nova oseba.
Lepa stopala so znak urejenosti in lepote. Do neke meje lahko stopala sami negujemo, ko pa se na stopalnih pojavijo določeni problemi, je najbolje obiskati pedikerja. Pedikura nog je postopek, pri katerem noge najprej namakamo v zeliščni masažni kopeli. Po kopeli odstranimo poroženelo plast kože ter pravilno oblikujemo nohte. Če so nohti zelo zadebeljeni jih pobrusimo z brusilnim aparatom. Otiščance, ki se pojavijo izluščimo s strgalom ali s skalpelom. Kurje oko nastane prav tako na sklepih prstov ali med prsti, to so debelejši sloji odmrle, močno poroženele kože, ki močno pritiskajo na drugi del kože in povzročajo bolečine. Noge nato zmasiramo s posebno kremo za noge. Po opravljeni pedikuri vam lahko nohte nalakiramo ali po želji naredimo poslikavo.
Otiščanec
je posledica slabega krvnega obtoka, največkrat nastane na mestih, kjer prihaja do stalnega pritiska na določen del noge (preozki čevlji, stari ponošeni čevlji, premajhni natikači). Pomembno je, da se odmrla koža redno odstranjuje in pa dnevno hranjenje kože s primerno kremo. Vzrok za nastanek te boleče nadloge je pretesna obutev. Težave se lahko začnejo z žulji, nadaljujejo z otrdelo kožo, dolgotrajen pritisk na nožni palec pa povzroči Hallux valgus. To je deformacija, pri kateri je palec potisnjen iz naravne lege proti ostalim prstom. Pritisk na sklep je boleč in včasih pomaga le še operativni poseg.
Kurje oko
je odebelitev kože, ki raste pod kožo v stožčasti obliki. Je trnu podoben tujek iz poroženelih celic, ki imajo sposobnost prodiranja v spodnje plasti kože, ki so prepredene z živci. Če pride do pritiska na kurje oko, sprožijo te “korenine” pogosto močne bolečine. Kurja očesa nastanejo zaradi pretesnih čevljev ali čevljev, ki se slabo prilegajo nogi. Če je pod mestom pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo trde kože, iz katere sčasoma nastane kurje oko.
Glivice
Glivice so mikroorganizmi, ki uspevajo v temnem, toplem in vlažnem okolju. Običajno jih najdemo v zemlji, na živalih in na ljudeh. Toplota in znoj v rokavicah in zaprtih čevljih ustvarjata idealno okolje za njihov razvoj. O gljivičnem obolenju govorimo, kadar gljivice okužijo našo kožo (Tinea). Naselijo se v njeni najbolj povrhnji plasti odmrlih celic (rožena plast) in običajno ne prodirajo globlje. Za njih sta ugodna tudi lasišče in sluznice.
Okužba se lahko pojavi neizrazito in na koži izzove samo rahlo draženje, pordelost in luščenje. Pogosto pa se pojavi značilno neprijetno srbenje, oteklost, mehurji in izrazito luščenje kože. Gljivice imajo najraje vlažne telesne predele, kjer se kožne površine stikajo. To je med prsti na nogah, v dimljah, ob nohtih in pod dojkami. Debeli ljudje so za takšne okužbe dovzetni, ker imajo večč kožnih gub. Obolenje se lahko pojavi ob stiku z živalmi in ob poškodbi kože. Pri sladkornih bolnikih so okužbe pogostejše.
Welness nega - je podobna klasični negi stopal-pedikuri, le da vsebuje že piling, masko, masažo stopal, in permanentno francosko pedikuro. Cilj nege stopal (pedikura) je zdrava in gladka koža, odpravlja stres in tegobe modernega življenja. Pri negi stopal uporabljamo kreme in izdelke podjetja GEHWOL, ABALICO.

Ponudba
Klasična pedikura do 60 min (21,00 EUR)
Pedikura z močno keratozo ali otiščanci (25,00 EUR)
Obdelava vraščenega nohta (8,00 EUR)
Obdelava zadebeljenega nohta (8,00 EUR)
Odstranjevanje kurjega očesa (8,00 EUR)
Lakiranje nohtov na nogah (10,00 EUR)
Pedikura neproblematična z lakiranjem (23,00 EUR)
Masaža stopal (12,00 EUR)
Pedikura na domu (25,00 EUR)
Naročila za obisk na domu sprejemamo na št.: 04 2021771.