KOZMETIČNI SALON RAZVAJANJA - PedikuraKaj je pedikura?

Pedikura vključuje oblikovanje in rezanje nohtov, potisk povrhnjice in odstranjevanje odvečne kože na nogah. Z vidika stranke, je klasična pedikura za vas, čisti užitek in obenem zdravljenje. Kvalitetna pedikura je potrebna, ker stojimo na naših nogeh več kot karkoli drugega na svetu, in je pritisk na naše noge ogromen glede na kako visoke pete imamo. S tem odstranjevanjem odvečne kože, namakanjem nog ter masažo stopal se potem res počutimo kot nova oseba. Pri pedikuri uporabljamo skalpel. Masaža stopal prav tako vpliva na vaše boljše razpoloženje in občutek.

Lepa stopala so znak urejenosti in lepote. Do neke meje lahko stopala sami negujemo, ko pa se na stopalnih pojavijo določeni problemi, je najbolje obiskati pedikerja. Pedikura nog je postopek, pri katerem noge najprej namakamo v zeliščni masažni kopeli. Po kopeli odstranimo poroženelo plast kože ter pravilno oblikujemo nohte. Če so nohti zelo zadebeljeni jih pobrusimo z brusilnim aparatom. Otiščance, ki se pojavijo izluščimo s strgalom ali s skalpelom. Kurje oko nastane prav tako na sklepih prstov ali med prsti, to so debelejši sloji odmrle, močno poroženele kože, ki močno pritiskajo na drugi del kože in povzročajo bolečine. Noge nato zmasiramo s posebno kremo za noge. Po opravljeni pedikuri vam lahko nohte nalakiramo ali po želji naredimo poslikavo.
Pedikura doma ne more zamenjati obiska v našem kozmetičnem salonu, pridite in se sami prepričajte!

Profesionalna pedikura se takoj prepozna po vašem boljšem počutju! Lepa stopala so znak urejenosti in lepote. Do neke meje lahko stopala sami negujemo, ko pa se na stopalnih pojavijo določeni problemi, je najbolje obiskati pedikerja. Pedikura nog je postopek, pri katerem noge najprej namakamo v zeliščni masažni kopeli. Po kopeli odstranimo poroženelo plast kože ter pravilno oblikujemo nohte. Če so nohti zelo zadebeljeni jih pobrusimo z brusilnim aparatom. Otiščance, ki se pojavijo izluščimo s strgalom ali s skalpelom. Kurje oko nastane prav tako na sklepih prstov ali med prsti, to so debelejši sloji odmrle, močno poroženele kože, ki močno pritiskajo na drugi del kože in povzročajo bolečine. Noge nato zmasiramo s posebno kremo za noge. Po opravljeni pedikuri vam lahko nohte nalakiramo ali po želji naredimo poslikavo.

Otiščanec
je posledica slabega krvnega obtoka, največkrat nastane na mestih, kjer prihaja do stalnega pritiska na določen del noge (preozki čevlji, stari ponošeni čevlji, premajhni natikači). Pomembno je, da se odmrla koža redno odstranjuje in pa dnevno hranjenje kože s primerno kremo. Vzrok za nastanek te boleče nadloge je pretesna obutev. Težave se lahko začnejo z žulji, nadaljujejo z otrdelo kožo, dolgotrajen pritisk na nožni palec pa povzroči Hallux valgus. To je deformacija, pri kateri je palec potisnjen iz naravne lege proti ostalim prstom. Pritisk na sklep je boleč in včasih pomaga le še operativni poseg.

Kurje oko
je odebelitev kože, ki raste pod kožo v stožčasti obliki. Je trnu podoben tujek iz poroženelih celic, ki imajo sposobnost prodiranja v spodnje plasti kože, ki so prepredene z živci. Če pride do pritiska na kurje oko, sprožijo te "korenine" pogosto močne bolečine. Kurja očesa nastanejo zaradi pretesnih čevljev ali čevljev, ki se slabo prilegajo nogi. Če je pod mestom pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo trde kože, iz katere sčasoma nastane kurje oko.

Glivice
Glivice so mikroorganizmi, ki uspevajo v temnem, toplem in vlažnem okolju. Običajno jih najdemo v zemlji, na živalih in na ljudeh. Toplota in znoj v rokavicah in zaprtih čevljih ustvarjata idealno okolje za njihov razvoj. O gljivičnem obolenju govorimo, kadar glivice okužijo našo kožo (Tinea). Naselijo se v njeni najbolj povrhnji plasti odmrlih celic (rožena plast) in običajno ne prodirajo globlje. Za njih sta ugodna tudi lasišče in sluznice.
Okužba se lahko pojavi neizrazito in na koži izzove samo rahlo draženje, pordelost in luščenje. Pogosto pa se pojavi značilno neprijetno srbenje, oteklost, mehurji in izrazito luščenje kože. Glivice imajo najraje vlažne telesne predele, kjer se kožne površine stikajo. To je med prsti na nogah, v dimljah, ob nohtih in pod dojkami. Debeli ljudje so za takšne okužbe dovzetni, ker imajo več kožnih gub. Obolenje se lahko pojavi ob stiku z živalmi in ob poškodbi kože. Pri sladkornih bolnikih so okužbe pogostejše.

Welness nega - je podobna klasični negi stopal-pedikuri, le da vsebuje že piling, masko, masažo stopal, in permanentno francosko pedikuro. Cilj nege stopal (pedikura) je zdrava in gladka koža, odpravlja stres in tegobe modernega življenja. Pri negi stopal uporabljamo kreme in izdelke podjetja GEHWOL, ABALICO.

Pedikura za sladkorne bolnike
Nadvse pomemben del oskrbe stopal je redna pedikura. Izvaja naj jo pediker, ki ve, da so diabetiki ogrožena skupina in ki zna delati z diabetičnim stopalom. Pediker mora pravilno rezati nohte in odstranjevati otiščano kožo, pri čemer mora paziti, da s pedikuro ne povzroči dodatne škode. Nepravilno porezani nohti lahko poškodujejo sosednje prste, vsaka rana na stopalu pa je vstopna pot za patogene bakterije, ki povzročijo vnetje. In če se to kljub temu zgodi? Naj se bolnik čimprej zglasi v ambulanti za diabetično stopalo, kjer ga bodo takoj in pravilno oskrbeli. Za bolnike z okrnjeno zaščitno občutljivostjo so zelo nevarne tudi drobne ranice. Ker jih ne čutijo, tako kot ne čutijo topih ali ostrih poškodb in poškodb zaradi pregrevanja stopal, se lahko primeri, da ne ukrepajo dovolj zgodaj, saj jih poškodbe ne motijo (ne čutijo jih). Če imajo poleg tega slabo prekrvljena stopala, se majhna ranica lahko kaj hitro razvije v veliko rano.

Pedikura je nega nog in stopal.
Vključuje namakanje nog v masažni kopeli, odstranjevanje trde kože, nego nohtov (oblikovanje, odstranjevanje obnohtne kožice, zdravljenje vraščenih nohtov) in stopal ter masažo.

Pedikura vključuje tudi odstranjevanje otiščancev in kurjih očes. Pedikerke so izšolane tudi za nego diabetičnega stopala.
Pri pedikuri uporabljamo kreme firme Gehwol, ki jih lahko v salonu tudi kupite.


Ponudba


Klasična pedikura do 60 min (30,00 EUR)
Pedikura z močno keratozo ali otiščanci (35,00 EUR)
Obdelava vraščenega nohta (15,00 EUR)
Obdelava zadebeljenega nohta (15,00 EUR)
Odstranjevanje kurjega očesa (10,00 EUR)
Lakiranje nohtov na nogah (15,00 EUR)
Pedikura neproblematična z lakiranjem (35,00 EUR)
Masaža stopal (12,00 EUR)
Obisk na domu (30,00 EUR)


Naročila za obisk na domu sprejemamo na št.: 030 300 636.