KOZMETIČNI SALON RAZVAJANJA - limfna drenaža


Ročna limfna drenaža in strojna limfna drenaža
Ročna limfna drenaža je postopek masaže, pri katerem s posebno tehniko glajenja vlpivamo na limfni sistem. Limfni sistem ima v telesu nalogo odstranjevati produkte presnove.
Limfna drenaža za čiščenje telesa
Osnovni namen limfne drenaže je čiščenje telsa. Pri tem se odplavlja limfa, nasičena z makromulekulami, limfociti in odpadlimi snovmi. Vse to so produkti metabolizma celic.S tem ustvarimo prostor oziroma prehodnost. Medcelični prostor postane bolj prehoden in snovi potrebne za normalno delovanje in regeneracijo celic lažje pridejo do cilja.
Izboljšano delovanje imunskega sistema
Seveda se izboljša tudi delovanje imunskega sistema. Po tretmanu se stranka včasih počuti utrujeno, vendar že naslednji dan se počuti bolj sproščeno, »lažjo«. Limfna drenaža je primerna je za odpravljanje edemov (oteklin), izboljševanje odpornosti imunskega sistema, okrevanju po opreativnih posegih, zlomih (omogoča hitrejše celjenje). Primerna je tudi za nosečnice pri lajšanju oteklin.
Limfna drenaža ni masaža!
Poudariti je potrebno, da ročna limfna drenaža ni masaža. Drenažni gibi ponazarjajo oz. posnemajo utripanje limfnih žil. Dreniramo vedno v smeri limfnih žil, s tem da predhodno spraznimo področja bezgavk.
Pri ročni limfni drenaži predhodno ne nanašamo masažnih olj, dovoljeno je nanašanje seruma pred samim tretmajem. Počakamo, da se le ta vpije v kožo. Določeno področje ne dreneramo več kot 20 min, celo telo pa ne več kot 1h 15min.
Stranki ponudimo kozarec vode pred in po tretmanu.
Kontraindikacije so pri rakastih obolenjih, epilepsiji, tuberkulozi, zvišani temperaturi, kroničnih vnetjih, odprtih ranah, angini, gripi,....