KOZMETIČNI SALON RAZVAJANJA - ličenjeLičenje za posebne priložnosti
Večina urejenih sodobnih žensk vsak dan uporablja vsaj osnovna ličila, za posebne priložnosti pa si vse želijo biti še posebej lepe in urejene. Nekoč je veljalo pravilo, da mora biti praznično oz. slavnostno ličenje zelo močno in vpadljivo, z veliko bleščicami. Danes na srečo ni več tako – slavnostno ličenje je namreč le bolj dovršeno in prefinjeno, barve morda malce intenzivnejše in nanos radodarnejši.

Oblikovanje obrvi
Zagotovo ste že večkrat slišali, da so obrvi okvir obraza. In to še kako drži, saj napačno oblikovane in pretirano populjene obrvi pokvarijo še tako lep in pravilen obraz in profesionalen make up. Še preden se sploh lotimo ličenja, moramo primerno oblikovati obrvi. Negovane in skrbno urejene obrvi, naredijo obraz negovan in lep. Najbolj učinkovito odstranjevanje je puljenje obrvi. Pri oblikovanju obrvi moramo paziti na obliko obraza, nekaj narekuje tudi moda, želje, predvsem pa naj bodo obrvi lepe. Odvečne dlačice je najbolje odstranjevati s pinceto, v smeri rasti dlak. Absolutno moramo populiti obrvi nad nosnim korenom, so skrajno neprivlačne in marsikomu nakazujejo na neurejenost ženske.

Ličenje v zrelih letih
Skoraj povsod lahko najdemo polno nasvetov trendi načinov ličenja, ki se obnesejo na mladi koži in čvrstih, napetih obrazih – medtem ko skorajda ni nasvetov, kako naličiti obraz, ne da bi pri tem poudarile gubic in uvele kože.


Povezave