KOZMETIČNI SALON RAZVAJANJA - pedikura kranjPedikura- Salonu razvajanja.
Kaj je pedikura?
Pedikura vključuje oblikovanje in rezanje nohtov, potisk povrhnjice in odstranjevanje odvečne kože na nogah. Kot stranka, je pedikuro za vas, čisti užitek in obenem zdravljenje. Pedikura je potrebna, ker stojimo na naših nogeh bolj kot karkoli drugega na svetu, in je pritisk na naše noge ogromen glede na kako visoke pete imamo. S tem odstranjevanjem odvečne kože, namakanjem nog ter masažo stopal se potem res počutimo kot nova oseba.
Lepa stopala so znak urejenosti in lepote. Do neke meje lahko stopala sami negujemo, ko pa se na stopalnih pojavijo določeni problemi, je najbolje obiskati pedikerja. Pedikura nog je postopek, pri katerem noge najprej namakamo v zeliščni masažni kopeli. Po kopeli odstranimo poroženelo plast kože ter pravilno oblikujemo nohte. Če so nohti zelo zadebeljeni jih pobrusimo z brusilnim aparatom. Otiščance, ki se pojavijo izluščimo s strgalom ali s skalpelom. Kurje oko nastane prav tako na sklepih prstov ali med prsti, to so debelejši sloji odmrle, močno poroženele kože, ki močno pritiskajo na drugi del kože in povzročajo bolečine. Noge nato zmasiramo s posebno kremo za noge. Po opravljeni pedikuri vam lahko nohte nalakiramo ali po želji naredimo poslikavo.
Pedikura za sladkorne bolnike
Nadvse pomemben del oskrbe stopal je redna pedikura. Izvaja naj jo pediker, ki ve, da so diabetiki ogrožena skupina in ki zna delati z diabetičnim stopalom. Kot pravi dr. Marolt, številni pedikerji opravijo poseben izpit pri diabetologih. Pediker mora pravilno rezati nohte in odstranjevati otiščano kožo, pri čemer mora paziti, da s pedikuro ne povzroči dodatne škode. Nepravilno porezani nohti lahko poškodujejo sosednje prste, vsaka rana na stopalu pa je vstopna pot za patogene bakterije, ki povzročijo vnetje. In če se to kljub temu zgodi? Sogovornica svetuje, naj se bolnik čimprej zglasi v ambulanti za diabetično stopalo, kjer ga bodo takoj in pravilno oskrbeli. Za bolnike z okrnjeno zaščitno občutljivostjo so zelo nevarne tudi drobne ranice. Ker jih ne čutijo, tako kot ne čutijo topih ali ostrih poškodb in poškodb zaradi pregrevanja stopal, se lahko primeri, da ne ukrepajo dovolj zgodaj, saj jih poškodbe ne motijo (ne čutijo jih). Če imajo poleg tega slabo prekrvljena stopala, se majhna ranica lahko kaj hitro razvije v veliko rano. V najhujših primerih je potrebna amputacija dela stopala ali celotne noge.
Pedikura je nega nog in stopal.
Vključuje namakanje nog v masažni kopeli, odstranjevanje trde kože, nego nohtov (oblikovanje, odstranjevanje obnohtne kožice, zdravljenje vraščenih nohtov) in stopal ter masažo.
Pedikura vključuje tudi odstranjevanje otiščancev in kurjih očes. Pedikerke so izšolane tudi za nego diabetičnega stopala.
Pri pedikuri uporabljamo kreme firme Gehwol, ki jih lahko v salonu tudi kupite.
Ponudba
Klasična pedikura do 60 min (21,00 EUR)
Pedikura z močno keratozo ali otiščanci (25,00 EUR)
Obdelava vraščenega nohta (8,00 EUR)
Obdelava zadebeljenega nohta (8,00 EUR)
Odstranjevanje kurjega očesa (8,00 EUR)
Lakiranje nohtov na nogah (10,00 EUR)
Pedikura neproblematična z lakiranjem (23,00 EUR)
Masaža stopal (12,00 EUR)
Pedikura na domu (30,00 EUR)
Naročila za obisk na domu sprejemamo na št.: 04 2021771.